artikel

Val i Ljungby 2022

— Får vi be att få presentera:

VÄNSTERKANIDATERNA FÖR VAL TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE I LJUNGBY

• Toppkandidaterna:

• CHRISTIAN JOHANSSON

— Jag tycker det är viktigt att det finns byggklara tomter för industrier och tjänsteföretag, för att underlätta för företag som vill etablera sig i Ljungby. Att vi har ett blandat utbud av bostäder, så det finns något för alla. Vi måste ha en väl fungerande barnomsorg och skola. Detta är viktiga pusselbitar när man funderar på att flytta till en ny stad. Att skolor och barnomsorg har ett gott rykte, att det finns goda jobbchanser och möjligheter till ett bra boende.

En annan viktig del är ett brett utbud av idrott och kultur, natursköna grönområden och spännande lekplatser som tilltalar såväl gammal som ung.

• KERSTIN WIRÉHN

 — För mej är miljlö- och klimatfrågorna oerhört viktiga och det finns en hel del vi kan göra även på kommunal nivå. Kommunen måste bygga miljö- och klimatvänligt, energieffektivt och med material som går att återanvända.

— Förbättra  Åter i Bruk till att också omfatta byggmaterial, så att t.ex. tegelpannor, fönster och tegelstenar kan återanvändas.

— Bygg en solcellspark i kommunal regi, vi behöver mer fossilfri energi!

— Cykelvägarna måste byggas ut och förbättras, det ska vara enkelt och trafiksäkert att cykla!

— Spola öveföringsledningen! Den blir både dyr och onödig och kostnaderna drabbar oss alla.

• JÖRGEN ALFRID

Ny på Vänsterpartiet Ljungbys vallista är Jörgen Alfrid som är engagera i sociala frågor.

— Jag kan konstatera att de senaste  besparingarna i  äldreomsorgen har drabbat äldre som är ensamma och understimulerade. De har rätt till en bättre omsorg.

Stöd till anhörigvårdare behöver förstärkas, anser Jörgen Alfrid.

— Äldreomsorgen i kommunerna har fått mycket kritik av Coronakommissionen, inte minst för att det saknas medicinsk personal. 

Vi behöver därför anställa fler sjuksköterskor, menar Jörgen Alfrid.

• ANNA HILDING

Ny och bland de fem översta på listan noteras Anna Hilding, 34-årig kurator från Ljungby som brinner för utbildningsfrågor i kommunen.

— Jag anser att det är viktigt med en bra kvalité på skola och förskola, framförallt för våra barns skull, men också för kommunens tillväxt. Alla våra barn ska få bästa möjliga förutsättning att utvecklas, utifrån sina behov. Det är också viktigt med en likvärdig skola och skolgång, alla våra barn ska få samma förutsättningar att lyckas, oavsett vilken skola de går på. Rätten till en bra skola ska vara en självklarhet. 

— Jag brinner även för jämställdhet, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Jag tror på alla människors lika värde och jag anser även att alla människor ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter inom alla områden i samhället. Ett samhälle fritt från förtryck där var och en fritt bestämmer över sitt eget liv. 

• VINKO STIFANIC

— Jag  vill ha ökad valfrihet i hemtjänsten. Låt de äldre avgöra vilken hjälp de behöver! Vänsterpartiet i Ljungby kommun vill införa en förenklad biståndshandläggning som innebär att den berörde själv får välja innehåll på ett bestämt antal hemtjänsttimmar.  Ljungby Kommun måste också satsa på drägligare arbetsförhållanden och bättre lön för äldreomsorgens personal.

— Vi accepterar ingen inskränkning i LSS-lagstiftningen och vi menar att ett statlig huvudmannaskap av LSS ger en jämlik och rättvis hantering i hela Sverige.

• HELA LISTAN:

1. Christian Johansson, 46 år, industriarbetare, Kånna 

2. Kerstin Wiréhn, 66 år, pensionär, Ljungby

3. Jörgen Alfrid, 73 år, diversearbetare, Ljungby

4. Anna Hilding, 34 år, kurator, Ljungby 

5. Vinko Stifanic, 76 år, pensionär, Ljungby

6. Maj-Britt Claesson, 72 år, pensionär, Lagan

7. Thomas Petersson, 36 år, egenföretagare; snickare, Lidhult 

8. Pernilla Lindell, 39 år, Ljungby

9. Toni Gajek, 56 år, cnc-operatör, Ljungby

10. Kerstin Lenander, 61 år, socionom, Ryssby

11.Tony Bern, 61 år, metallarbetare, Ljungby

12. Ingegerd Malmqvist-Alfrid, 68 år, yogalärare, Ljungby 

13. Peter Malmberg, 34 år, civilekonom, Hölminge

14. Fata Mlivic, 61 år, montör, Kånna

15. Anna Ahlberg, 54 år, Dragaryd

16. Björn Gullander, 76 år, kulturarbetare, Ljungby

Kopiera länk