— OERHÖRT INHUMANT OCH OVÄRDIGT!

Kerstin Wiréhn (V)

har lämnat in följande motion till Ljungby Kommun:

MOTION
Vi har många ensamkommande ungdomar som väntar på besked angående sitt överklagande på avslagsbeslut angående uppehållstillstånd. Socialförvaltningen har hittills tillämpat en tuff linje då ungdomen omedelbart tvingats flytta från sitt hem till Migrationsverkets boenden utanför kommunen. Detta innebär att ungdomarna måste sluta skolan, får lämna kamrater och fritidsaktiviteter och den trygghet man byggt upp med personal på boendet. Detta sker i en situation som är mycket påfrestande och orolig för ungdomen och därmed i stort behov av kontinuitet och trygghet. Vi anser att detta är oerhört inhumant och ovärdigt.

• Vi yrkar att den asylsökande ungdomen får bo kvar i sitt hem i Ljungby i avvaktan på beslut avseende överklagandet.

Kerstin Wiréhn
Vänsterpartiet, Ljungby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.